first_imgCopyAbout this officeISON ArchitectsOfficeFollowProductsSteelConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesSeoulSouth KoreaPublished on November 21, 2015Cite: “Red House / ISON Architects” 20 Nov 2015. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogLouvers / ShuttersTechnowoodSunshade SystemsCompositesMitrexPhotovoltaic Solar Cladding – BIPV CladdingMetal PanelsAurubisCopper Alloy: Nordic BronzeBathroomsGeberitBathroom Series – ONESkylightsLAMILUXGlass Skylight F100 CircularMetal PanelsTrimoQbiss One in Equinix Data CentreSignage / Display SystemsGoppionDisplay Case – Q-ClassAluminium CompositesAmerican MetalcraftAluminum Panels – Decorative Fencing for BridgesPanels / Prefabricated AssembliesULMA Architectural SolutionsWater Facade PanelDoorsLinvisibileLinvisibile Concealed Sliding Door | MareaWall / Ceiling LightsiGuzziniExterior Light – WalkyWoodPlycoWood Boards – Birch LaserplyMore products »Save想阅读文章的中文版本吗?首尔红楼 / ISON Architects是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream South Korea Year:  ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/777417/red-house-ison-architects Clipboard Red House / ISON Architects Save this picture!© JongHo Kim+ 31 Share Projects Architects: ISON Architects Area Area of this architecture project ArchDaily Photographs Houses “COPY” Area:  331 m² Area:  331 m² Year Completion year of this architecture project 2014 Year:  CopyHouses•Seoul, South Korea Red House / ISON ArchitectsSave this projectSaveRed House / ISON Architects photographs:  JongHo KimPhotographs:  JongHo KimSave this picture!© JongHo KimRecommended ProductsMetallicsSculptformClick-on Battens in Ivanhoe ApartmentsCompositesNeolithNeolith in Chase CenterCompositesLamitechPlastic facades PanelexEnclosures / Double Skin FacadesRodecaRound Facade at Omnisport Arena ApeldoornText description provided by the architects. YeonHui-Dong is a village where has been a living area for conservative upper-middle class from the late sixties. It settled on a slow slope from northwestern long and low hillside. The front garden of each houses are leveled up one floor higher than the front street. A block is composed with six or eight lots each of them are about 330m2.Save this picture!© JongHo KimIn Korea, people dream about having a large garden at the front of the house. YeonHui-Dong’s overall village layout is the clearest evidence of this desire. In consequence, most of the houses have neighboring houses on three sides with 2 meters wide outdoor corridors with a low wall in the middle. This typical arrangement has determined the homogeneous shape of the village.Save this picture!SectionMy client had four children of 1,3,5,7 years old when came to me to ask the commission and now the children became 3,5,7,9 years old. He is a successful business man over 40. He wanted to give a room to each child and his own private room safe from children to stay quite sometimes because after the completion of house he was supposed to spend more time to work from home.Save this picture!© JongHo KimOn my first visit to the site, I strongly felt the decades old stubborn positioning problem. So I decided to give a cross shape plan having four different yards of different roles each. Then unexpected distant views appeared and nearing old gardens were opened. Narrow and useless outdoor corridor in between buildings disappeared.Save this picture!SectionPositioning the kitchen between two lager yards permitted easy supervising of children playing in both yards expanding visual spaciousness of kitchen. On the long and thin yard I put the stair to approach to the entrance. To the last cozy yard I shared a hidden room for the client.Save this picture!© JongHo KimOpened to four diagonal ends, the layout brought me a new problem. How to deal with the periphery.On three sides facing neighboring houses, there were low walls of slightly different heights around 1.2m. 1.8m’s height was good to cover the walls and to keep the privacy. As material I chose metal wire mesh of 4 cm grid. Easily rusting nature of metal wire-mesh and its transparency seemed good if Mr. Kim would agree to the rust metal for his fence . He agreed. People were stupefied of how Mr. Kim accepted with such an easiness. On the building sides of facing fences, instead, I used 4cm wide thin metal plate with 4cm distance. This row of metal plates must show and hide the concrete structure of house. The height must match to that of fence.Save this picture!© JongHo KimFor the underground level facing the street, I showed the concrete structure of the building.Having neighbors so close, to guarantee a privacy of bedrooms the volume of the second floor must have been closed. Pitched roof gives spaciousness to the closed volume reminding other roofs of village and of distant hill. Two top lights are soaring up to the sky keeping inclinations of the roof. They are not so visible from outside but are dramatic from inside. Seen from above, they adds a subtle skyline to the village.Save this picture!© JongHo KimI wanted use material which has paradoxical quality of differentiating and harmonizing for the second floor. The copper material which is different from other two metal materials used in ground floor, it’s clear cut finishing with light reflecting surface will fade very slowly in time matching to the red bricks of adjacent houses.Save this picture!© JongHo KimLastly the roof is enveloped with black asphalt sheet. This is to high light the hidden concrete structure visible on the street level but hides the structure on the first floor. I used three different kinds of metals in this house hoping that each one with precise role. Three different time of ripe , thus three different way of answering to the context being honest to its nature. Written by Jean SonProject gallerySee allShow lessOrang+Utan Vegetarian Bar / AKZ Architectura + Yulia SavlepovaSelected ProjectsFutako Tamagawa / Conran and PartnersSelected Projects Share “COPY” ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/777417/red-house-ison-architects Clipboard 2014last_img