first_img Jungle House / Studio MK27 – Marcio Kogan + Samanta Cafardo CopyHouses•Guarujá, Brazil Save this picture!© Fernando Guerra | FG+SG+ 62 Share Area:  805 m² Year Completion year of this architecture project Photographs:  Fernando Guerra | FG+SG Manufacturers Brands with products used in this architecture project Jungle House / Studio MK27 – Marcio Kogan + Samanta CafardoSave this projectSaveJungle House / Studio MK27 – Marcio Kogan + Samanta Cafardo Projects 2015 “COPY” ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/790847/jungle-house-studiomk27-marcio-kogan-plus-samanta-cafardo Clipboard Architects: Samanta Cafardo, Studio MK27 – Marcio Kogan Area Area of this architecture project Manufacturers: B&B Italia, Baxter, Gervasoni, Paola Lenti, Roll & Hill, Antonangeli Illuminazione, Estudio Campana, Eumenes, INNTEC, Knoll, R&R Company Products translation missing: en-US.post.svg.material_description Products used in this ProjectExterior DeckingAccoyaAccoya® DeckingWoodAccoyaAccoya® Cladding, Siding & FacadesInteriors :Diana RadomyslerLandscape Designer :Isabel DupratStructure Engineer :Leão Associados, Eng. João Rubens LeãoMEP:Grau EngenhariaContractor :Eng. Rogerio BiralAuthor:Marcio KoganCo Author:Samanta CafardoProject Team :Carlos Costa, Eline Ostyn, Laura Guedes, Mariana Ruzante, Mariana Simas, Oswaldo Pessano, Fernanda NeivaCity:GuarujáCountry:BrazilMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Fernando Guerra | FG+SGText description provided by the architects. The project is located on the paulista shore in the region of the Rain Forest and the land has a mountainous topography with dense vegetation. The introduction of this house to this landscape has the objective of optimizing the connection between architecture and nature, privileging the view looking out to the ocean and the incidence of sunlight in the internal spaces.  Furthermore, the positioning of the house on the site obeyed the previously-open area in the vegetation.   Save this picture!© Fernando Guerra | FG+SGThe main volume of the house is elevated from the ground and seems built into the topography.  The house, therefore, projects itself out from the mountain. The contact elements between the slope and the construction – as for example the wooden decks – were shaped to respect the existing land, thereby creating an organic interaction between nature and the architectural elements. In the part that it comes out of the mountain, the structure touches the ground with only two pillars.  Save this picture!© Fernando Guerra | FG+SGThe 3 floors of Jungle House create a clear programmatic division for the project: the ground floor houses a large covered wooden deck, connected to a small room for the children; on the first floor there are six bedrooms – five of them with small verandas with hammocks – and a tv room; the third and last floor is the social area of the house, including a swimming pool, a living room and the kitchen.    Save this picture!© Fernando Guerra | FG+SGSave this picture!PlanSave this picture!© Fernando Guerra | FG+SGThus, the architecture defined an inverted vertical organization of the program when compared to what is usually done in single-family houses: while the pool and the social areas are on the roof, the bedrooms are located on the floor below. The deck is on the ground floor- protected by the projection of the house – is an ample and generous space that configures a shaded shelter for the children to play.  The utility rooms are also located on this story.          Save this picture!© Fernando Guerra | FG+SGFrom the wooden deck on the ground floor starts the stairs to access the house volume that “interrupts” the concrete slab. Before entering the closed space, one passes an intermediary space, enveloped by concrete and which houses a luminous work by the artist Olafur Eliasson.  The interiors project sought to create a modern atmosphere, offering a cozy feeling necessary to remain in this tropical environment. Save this picture!© Fernando Guerra | FG+SGSave this picture!© Fernando Guerra | FG+SGThe landscape recomposes the native species.  When one is in the house, the relationship with the surrounding vegetation occurs not only through the view but also through the plants that surround the wooden decks.  On the ground floor, you can stroll in the midst of trees; on the first floor, light enters filtered through the tree-tops; and on the roof, there is the vegetation with the ocean in the background.  Save this picture!© Fernando Guerra | FG+SGThe architecture of the house privileged the use of exposed concrete and wood, as much in the interior spaces as well as the exterior.  The bedrooms have wooden sun-screens, small brises-soleil, mounted as folding doors that can be manipulated by the users according to the climactic needs.  Save this picture!© Fernando Guerra | FG+SGIn the Jungle House, the project began with a transversal cut which allowed for the positioning of the pool to be semi-built-in to the slab thereby not losing any area on the floor below.  Furthermore, the infinity pool as well as the raised border relative to the height of the deck makes it such that the view and the landscape serve as an extension of the pool waterline. To lessen the height of the top floor and thus get an external proportion more horizontal to this volume, the floor in the living room was lowered by 27 cm relative to the external wooden deck.   Save this picture!© Fernando Guerra | FG+SGThis last floor offers a spatial sensation which synthesizes the principles of the house: on one side, there is a deck which houses the hot tub and the sauna – where there is an intense relation between the architecture and the mountain and its vegetation; on the other side, a ground fireplace and the pool; in the center – between these two free spaces – is the living room open to both sides and with cross-ventilation.  This social space has a radical relation with nature, by means of both the view of the ocean as well as the proximity to the forest in the mountain.Save this picture!© Fernando Guerra | FG+SGProject gallerySee allShow less6 Castle Fortresses Across Europe, as Selected by SketchfabArticlesAustralian Institute of Architects Announces Winners of 2016 SA Architecture AwardsArchitecture News Share ArchDaily Year:  Brazil CopyAbout this officeStudio MK27OfficeFollowSamanta CafardoOfficeFollowProductsWoodConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesGuarujáOn InstagramBrazilPublished on July 07, 2016Cite: “Jungle House / Studio MK27 – Marcio Kogan + Samanta Cafardo” 07 Jul 2016. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Read commentsBrowse the CatalogPartitionsSkyfoldChoosing the Skyfold Wall for Your SpaceGlass3MSun Control Film – Prestige ExteriorShowerhansgroheShowers – Croma SelectWall / Ceiling LightsSpectrum LightingLED Downlight – Infinium 3″ Round FlangelessVentilated / Double Skin FacadeCosentinoDekton Cladding in LD Sevilla hotelSealantsSikaJoint SealingBeams / PillarsLunawoodThermowood Frames and BearersPorcelain StonewareApariciPorcelain Tiles – MarblesCeramicsTerrealTerracotta Facade in Manchester HospitalWindowspanoramah!®ah! CornerHome AppliancesGIRAGira Keyless in – Door communicationLightsLinea Light GroupIntegrated Lighting – Fylo+More products »Read commentsSave想阅读文章的中文版本吗?巴西瓜鲁雅丛林小屋 / Studiomk27 – Marcio Kogan + Samanta Cafardo是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Photographs ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/790847/jungle-house-studiomk27-marcio-kogan-plus-samanta-cafardo Clipboard Houses “COPY”last_img