first_imgArchDaily ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/932518/3-in-1-house-satoshi-toda-architects Clipboard “COPY” Japan “COPY” ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/932518/3-in-1-house-satoshi-toda-architects Clipboard 3 in 1 House / Satoshi Toda Architects Manufacturers: Aica, Daiko, Toto, Acor, Sanwacompany, Tanita Save this picture!© Yohei Sasakura+ 19Curated by Hana Abdel Share Satoshi TODA Lead Architects: Area:  143 m² Year Completion year of this architecture project Architects: Satoshi Toda Architects Area Area of this architecture project City:NishinomiyaCountry:JapanMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Yohei SasakuraText description provided by the architects. Housing for a couple and two miniature dachshunds. In addition to their residence, they needed a hair salon, their workplace, and a storage space for several motorcycles and their maintenance space (hobby room). Creating a “face” as a store was also one of the requests.Save this picture!© Yohei SasakuraThe site was located at a location between the urban and residential areas. The original site was too small for the request, so we rented a portion of the garden from adjacent parents’ homes and re-established the boundaries as much as possible. As a result, the theme was how to plan three spaces with different characteristics on the site with the deformed L-shape.Save this picture!© Yohei SasakuraSave this picture!Ground floor plan / 1st floor planSave this picture!ElevationSave this picture!© Yohei SasakuraThe house is on the second floor. A light garden is set in the center of the living space to provide brightness and excursion. By arranging rooms so that the privacy gradually increases from the entrance to the bedroom, the structure is designed to be able to respond smoothly to visitors.Save this picture!© Yohei SasakuraOn the first floor, an entrance was set up at the right angle of the L-shape, with a store on one side and a hobby room on the other. The store has a large opening that allows you to look inside, and it can be used as a sliding door to allow motorcycles to enter and exit the hobby room.Save this picture!© Yohei SasakuraIn order to make the exterior look like a store, we did not provide any general shaped openings on the sidewalk. Instead, a high-side light for lighting was planned, but due to regulations, the roof shape swelled upward and the opening had a sharp angle. Therefore, by applying this shape as a motif to the opening shape of the store part, the facade surrounding the three spaces is given an overall unity. At the same time, we intended to obtain the characteristics of the store’s “face”.Save this picture!© Yohei SasakuraThrough the dialogue, it was found that a clear division of the three spaces was desired. It was not the lively state expected of mixed use, but a tranquil relationship that fulfilled each purpose. Therefore, it was set up as an independent space, but I noticed that its composition was very functional. Therefore, each space was given a spatial personality, and the aim was to make the appeal of each place permanent. Specifically, the space is differentiated by using the level difference created by the requirement of the external shape and the internal space according to the regulations, and the openness created by the opening. Then, by applying a finish appropriate to the original purpose in each space, three unique spaces were included in one volume.Save this picture!© Yohei SasakuraThe landlord freely moves between the boundaries of each space, and enjoys a life of work + housing + hobby. By combining the independence of space with the convenience of being in the same place, the building potentially has multiple timelines, including the future. I think that there is one possibility as a modern urban house there.Save this picture!© Yohei SasakuraProject gallerySee allShow less8-23-VI Pavilion / MediumSelected ProjectsJINYI Cinema / One Plus PartnershipSelected Projects Share Photographs:  Yohei Sasakura Manufacturers Brands with products used in this architecture project Photographs Mixed Use Architecture Year:  Projects 3 in 1 House / Satoshi Toda ArchitectsSave this projectSave3 in 1 House / Satoshi Toda Architects CopyMixed Use Architecture, Healthcare Architecture, Houses•Nishinomiya, Japan 2018 CopyAbout this officeSatoshi Toda ArchitectsOfficeFollowProductsWoodSteel#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsMixed Use ArchitectureHealthcare ArchitectureResidential ArchitectureHousesNishinomiyaOn FacebookJapanPublished on January 26, 2020Cite: “3 in 1 House / Satoshi Toda Architects” 26 Jan 2020. ArchDaily. Accessed 10 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogPanels / Prefabricated AssembliesTechnowoodSiding Façade SystemWindowsMitrexSolar WindowMetal PanelsAurubisPatinated Copper: Nordic Green/Blue/Turquoise/SpecialMetal PanelsDri-DesignMetal Panels – CopperIn architectureSikaBuilding Envelope SystemsExterior DeckingLunawoodThermowood DeckingMembranesEffisusFaçade Protection – Breather+Metal PanelsPure + FreeFormCustom Metal Cladding – Legacy Fund 1 BuildingWood Boards / HPL PanelsInvestwoodWood Fiber Partition Walls – ValchromatDoorsLinvisibileLinvisibile FILO 10 Vertical Pivot Door | BrezzaSkylightsFAKROEnergy-efficient roof window FTT ThermoToilets / BidetsBritexToilets – Accessible Centurion PanMore products »Save想阅读文章的中文版本吗?工作+生活+爱好三合一之宅 / 户田智建筑设计事务所是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my streamlast_img